Portal 072info

Nastavak razgovora na iznalaženju rješenja saobraćajnih problema mještana Babinskog sliva

Gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović sa saradnicima primio je u petak (23.06.2017.godine) u Velikoj sali Grada Zenica predstavnike JP Autoceste FBiH, Kantonalne direkcije za ceste, ŠPD ZDK-a, Komgrad-Ze d.o.o. Zenica, izvođače radova na Koridoru Vc i predstavnike MZ Babinskog sliva.

Povod za sastanak je bio nastavak razgovora na iznalaženju rješenja saobraćajnih problema nastalih uništavanjem puta prekomjernim teretom posebno prolaskom teških kamiona.

Shodno dogovoru i zaključcima sa ranijih sastanaka prisutnima je ovom prilikom predstavljen Elaborat sanacije lokalne ceste Zenica – Babino – Arnauti.

Elaborat obuhvata neophodne radove za ojačanje kolovozne konstrukcije puta i eliminisanje nedostataka u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju i tehničkih elemenata saobraćajnice, kako bi mogla preuzeti povećana saobraćajna opterećenja i intenzitet saobraćaja.

Prisutni su imali priliku da upute svoje prijedloge i primjedbe na ponuđena rješenja iz Elaborata koji će biti razmatrani u daljem toku rješavanja ovog problema.

Podijelite članak