Naučite da čitate signale koji pozivaju na seks

Podijelite vijest

Kada ste napaljeni, seksualno uzbuđeni ili vapite za seksom, ne morate to i da izustite kako bi vaš partner ili partnerka znali da je vrijeme za krevet. Postoje razni načini na koje možete suprotnom polu to da stavite do znanja, a riječ je o neverbalnim znakovima koji ništa manje nisu seksi od izgovorenih riječi.
Stoga naučite da ih čitate, ali i koristite, ne biste li znali kada je vrijeme za akciju.

Nesvjesno žensko zavođenje

Kada se ljudi približavaju osobi koja im se sviđa, događaju se određene promjene, kaže se da se osoba “podmlađuje”, odnosno pokušava nesvjesno da ostavi bolji utisak pa uvlači stomak, slučajno se dodiruje, oči joj se sjaje, koža se crveni.
Koliko je dobra u neverbalnoj komunikaciji, toliko je ženu lako i pročitati. Za oči se kaže da su ogledalo duše, pa se u njima lako iščitavaju emocije. Zaljubljena ili zainteresovana žena gledaće muškarca sa velikim interesom tako da će proširiti zjenice, treptaće više nego uobičajeno i podići će obje obrve na nekoliko sekundi.
Još jedan od ženskih aduta jeste i kosa, ali kosa može da bude i izdajnička. Žena koja želi da zadivi prolazi prstima kroz kosu nekoliko puta, a kad zavodi omotavati kosu oko prsta dok gleda u subjekt interesa te zabacuje kosu preko svojih ramena kako pramenovi kose ne bi prekrivali njeno lice.

Oblizivanje usana kod žena

U blizini muškarca ženin položaj nogu biće znatnije raširen, bez obzira na to da li sjedi ili stoji. Ako sjede zajedno i komuniciraju, žena naklonost pokazuje time što joj je jedna noga podvučena pod drugu i usmerena prema osobi koja joj se sviđa sa naglaskom na koljena, kao i letimičnim pogledom na bedra. Ona i dodiruje svoja bedra, iskazujući želju i potrebu da ona budu dodirivana.
Takođe, znakovi koji upućuju na zavođenje su veliki osmjeh kojim pokazuje gornje i donje zube sa opuštenim izrazom lica, grickanje usnice ili pokazivanje jezika, lizanje usnica ili dodirivanje zubi jezikom, oblizivanje usana, stavljanje nokta među zube.

Upoznajte muški govor tijela

Kako pak otkriti da li neki muškarac zavodi? On će se u prisustvu svoje “lovine” ispraviti, popraviti kravatu ako je ima, te agresivno zataknuti palčeve za kaiš dok ostali prsti leže ispruženi na pantalonama.
Kod muškarca je jako važna veličina pa će muškarac koji zavodi često staviti ruke na kukove da se pokaže snažnim i spremnim za stupanje u kontakt sa ženom. Kad pak sjedi, on širi noge kako bi naglasio prepone.
I muškarci i žene će tokom verbalne komunikacije paralelno razgovarati neverbalnim znakovima. Nesvjesno će naglašavati svoje dobre strane, žene će pokušati da bude nježnije, a muškarci snažniji. Neverbalna komunikacija nas odaje, zato je vrlo korisno poznavati govor tjela jer ćemo tako naučiti prije svega mnogo o sebi, drugima i onome čega uglavnom nismo svjesni.

Telegraf.rs