Naučnici istražili: Evo šta širina kukova otkriva o seksualnom životu njihov vlasnice

Podijelite vijest

stražnjica nova

I dok se i danas smatra da muškarci od pamtivijeka za svoje životne družice biraju žene što širih kukova smatrajući da će im one lakše podariti potomke, stiže novo istraživanje o centimetrima koji muče svaku ženu.

Naučnici su, naime, utvrdili vezu između širine kukova i seksualnih navika vlasnice istih.

Prema istraživanju koje je objavljeno u publikaciji Archives of Sexual Behavior najsnažnija veza utvrđena je između širine kukova i broja seksualnih susretna za jednu noć.

Odnosno, žene koje su imale najviše neobveznih seksualnih susreta bile su one s najvećom širinom kukova.

Naravno, utvrđena veza ne znači odmah da širina kukova određuje koliko će seksualnih partnera neka žena imati. Istraživanje je obuhvatilo 148 žena u dobi od 18 do 26 godina sa Univerziteta u Leedsu u Velikoj Britaniji.

Mjerili su širinu kukova, ali i omjer između kukova i struka. Bitno je napomenuti da se nije mjerio obim kukova već širina imeđu dva najudaljenija dijela, a širokim kukovima smaraju se oni iznad 36 centimetara, dok su uski oni od 31 cm.

Nakon mjerenja, ispitanice su dobile upitnik s potanjima o tome koliko su partnera imale, kad su izgubile nevinost, koliko su imale spojeva za jednu noć i slično.

– Žene koje su imale dominantno najviše seksualnih odnosa za jednu noć bile su one sa širim kukovima, kaže autor istraživanje. Veza između omjera struka i obima kukova te seksualne aktivnosti nije utvrđena.