AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati večeras u Cuiabi, brazilskom gradu u kojem će popularni Zmajevi u subotu odigrati utakmicu drugog kolu grupe „F“ Svjetskog prvenstva protiv Nigerije, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila. Utakmica Nigerija – BiH igra se u subotu od 18 sati po lokalnom vremenu, odnosno u ponoć po srednjoevropskom.

U jednom od kafića u blizini stadiona Arena Pantanal okupila se grupa od 30 navijača BiH, gdje su napravili odličan štimung. 
 
Cuiabom, gradom u srcu Latinske Amerike udaljenom dva sata vožnje od granice sa Bolivijom, gdje je do danas rijetko kada kročila noga nekog od građana BiH, odjekivalo je skandiranje „Volim te Bosno“, „Bosna je šampion“, „Volim ljiljane“… 
 
Kako su u istakli navijači BiH, koji su u Brazil došli iz Skandinavije i Njemačke, očekuju da im se tokom noću i jutarnjih subotnjih sati priključi još oko 500 Bosanaca i Hercegovaca koji će bodriti bh. nacionalni tim u važnom meču za plasman u osminu finala Mundijala. 
 
Dakle, bit će mnogo manje navijača BiH nego li prošle nedjelje u Rio de Janeriu, kada ih se u meču sa Argentinom (1:2) na stadionu Maracana okupilo oko 3.000. 
 
Ipak, bh. navijači tvrde kako će svih 90 minuta frenetično navijati za svoju zemlju, te da od reprezentativaca očekuju pobjedu. S druge strane, tokom dana u Cuiabu počeli su pristizati i malobrojni navijači Nigerije.

 

Agencija Anadolija