d84d06a5442acd7d6c9555ffd97ae523
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Ako ste pod stresom ili vas muče vrućine, vjerojatno vam je teško opustiti se i utonuti u san. Stručnjakinja Claire Aristides koristi se jednostavnim strategijama kako bi stvorila redovne navike te tvrdi da taj postupak ne mora biti komplikovan.

– Ako sve ide po planu i moja djeca su do 19.30 u krevetu, opuštam se gledajući televiziju i do 21 sat nastojim leći u krevet – kaže.

Osim toga, prakticira povremeni post, metodu 16:8, što znači da ne jede nakon 19 sati. Vjeruje da joj i to pomaže.

– Ljudi koji večeraju kasnije i odlaze spavati kasnije mogu preopteretiti svoj organizam probavljanjem hrane. Ako želite leći do 21 sat, treba proći pristojno vrijeme između posljednjeg obroka i odlaska u krevet – dodaje Claire za Daily Mail.

Prije spavanja nikad ne koristi svoj pametni telefon. Tako dopušta svom umu da se opusti i ne razmišlja o poslu.

– Moram priznati da mi je ovaj korak bio izazovan i da je trebalo puno vježbe da odložim svoj telefon i ne diram ga prije spavanja – ističe.

S druge strane, na telefonu pali umirujuće zvukove, koristeći aplikaciju.

– Vaš način razmišljanja ima veliku ulogu u snu. Ako sebi govorite da ne možete zaspati, onda to utječe na vašu sposobnost da se to zaista i dogodi. Ja ponekad uzastopno ponavljam da sam stvarno pospana i djeluje – zaključila je.

Prema njemačkom stručnjaku za probleme spavanja Hansu-Guenteru Weessu, ako je san narušen visokim temperaturama koje vladaju, zatvorite prozore i rolete tokom dana, a otvorite ih prije odlaska na spavanje. Drugi savjet je, iako zvuči pomalo paradoksalno, popiti nešto vruće, a izbjegavati alkohol.