Ne nasjedajte na lažne nagradne igre!

Screenshot 3 1447
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jednoj od žrtava prevare sa računa je skinuto 1.380 KM, a sa šoping kartice 700 KM, a drugoj sav novac…

Policijskoj stanici Teslić, 4. januara 2021. godine, obratila se osoba koja je prijavila da ju je putem aplikacije Messenger pozvao nepoznati muškarac koji se predstavio navodno kao radnik jedne banke rekavši istom da je dobilo poklon bon u iznosu od 100 KM te da mu je potreban broj bankarske kartice radi uplate, nakon čega mu je isti dao svoj broj kartice. Navedena osoba je nakadno utvrdila da mu nedostaje novac sa računa u iznosu od 1.380 KM i novac sa šoping kartice u iznosu od 700 KM.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je Policijskoj stanici Doboj 1, 30. decembra 2020. godine, prijavljeno da je oštećena osoba pozvala jednu osobu navodno iz call centra jedne banke govoreći kako je supruga od istog osvojila nagradu u iznosu od 100 KM te da istom da broj žiro računa kako bi izvršili uplatu, te da je konstatno govorila da je sve sigurno i da se razgovor snima. Nakon što je oštećena osoba dala svoj broj žiro-računa, za pola sata iz banke je pozvano te je istom saopšteno da mu je sa računa skinut sav novac, u iznosu od 2.300 KM.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanju krivičnih djela prevara,  te ovom prilikom apeluju na građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traže lični podaci naročito od tražioca čiji im je identitet nepoznat.

– Ukoliko građani budu predmet ovakvih ili sličnih zloupotreba potrebno je da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122, naveli su iz PU Doboj.

Oslobođenje