Portal 072info

Neformalna grupa građana „Romi za bolju Zenicu“ javno ukazuje podršku Fuadu Kasumoviću!

EA55342E 2089 4158 867B 051B240D100F
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neformalna grupa građana romske nacionalnosti, koja će do osnivanja svog zvaničnog udruženja djelovati pod nazivom „Romi za bolju Zenicu“, ovim putem javno objavljuje podršku kandidaturi gradonačelnika Fuada Kasumovića za novi mandat na čelu grada Zenice.

Na ovaj potez primorani smo jer veliki broj zeničkih Roma želi ponovo na čelu grada Zenice da vidi Fuada Kasumovića, gradonačelnika koji je nama Romima mnogo pomogao u predhodnom periodu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međutim, nakon što smo javno razglasili da podržavamo Kasumovića, određene političke opcije suprostavljene Kasumoviću učinile su sve da se lideri romske zajednice odmaknu od politike Kasumovića, te približe retrogradnim politikama koje nesumnjivo ne donose nikakvo dobro nama Romima.

Stoga ovim putem, kao neformalna grupa građana, iskazujemo našu podršku Fuadu Kasumoviću, iz razloga što isti trenutno vodi najbolju i najkorektniju socijalnu politiku ne samo prema nama Romima, nego prema svim socijalno ugroženim kategorijama društva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Činjenica je da vlada Zeničko-dobojskog kantona trenutno vodi poraznu socijalnu politiku, na čelu sa SDA strankom, što rezultuje veoma lošim položajem Roma, ali i ostalih socijalnih kategorija društva. I dok zeničke porodice za dječiji doplatak dobivaju po 15 maraka mjesečno, kantonalna vlast se toliko udaljila od običnog naroda, da se premijer kantona vozi u crnoj limuzini uz upotrebu „treptača“ ili „blinkera“ koji po ZOBS-u smiju koristiti samo vozila u vlasništvu organa policije.

U isto vrijeme žalosti nas činjenica da je došlo do toga da se glas zeničkih Roma pokušava ugušiti na razne načine, no to samo pokazuje da Romi, iako socijalno ugroženi, predstavljaju populaciju koja može biti pokretač brojnih pozitivnih promjena i čiji je glas mnogima bitan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pozivamo sve pripadnike romske zajednice da se udruže i ne dopuste podjele unutar same romske zajednice, te zajedno sa gradonačelnikom Kasumovićem podignemo socijalnu politiku u gradu Zenici na još zavidniji nivo. Jer Zenica može i hoće bolje, sa Kasumovićem i u naredne četiri godine!

Podijelite članak
  • 100
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Mrtvi se lično prijavili da glasaju putem pošte!

072info.com

Asfaltiran put kroz MZ Putovići

072info.com

Grad Zenica na čelu sa Kasumovićem prednjači u podršci udruženjima građana sa prostora Zenice! Sramotan odnos Kantona predvođenog zeničkom SDA!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)