Neformalna grupa studenata najavila nove proteste ispred UNZE

Neformalna grupa studenata najavila nove proteste ispred UNZE

Neformalna grupa studenata Univerziteta u Zenici u ponedjeljak 04.10.2021., simbolično će u Fakultetskoj ulici u Zenici, ispred Rektorata Univerzitata u Zenici, održati mirne proteste kako bi se skrenula pažnju na goruće probleme sa kojima se suočavaju studenti ovog univerziteta.

Ionako težak materijalni položaj studenata dodatno je pogoršan epidemijom virusa COVID 19, što je stvorilo nepremostive probleme za ovu populaciju i članove njihovih porodica.

Ti problemi su prije svega finansijske prirode, ali studenti ističu i upitan kvalitet takozvane online nastave, za koju smatraju da ne nudi dovoljno i nije pravi način za prijenos znanja.

Nadležnima upućuju konkretne zahtjeve koji se tiču olakšanog prelaza uu višu godinu studija, dodatne rokove i smanjenje finansijskog opterećenja studenata i njihovih porodica.

Proteste organizujemo zbog nezadovoljstva donešenim odlukama kada su u pitanju zahtjevi koje smo im uputili. Dakle, prijenos 3 predmeta plus dodatni (puni rok sa dva termina).

Na sjednici je izglasano prijenos tri predmeta i dodatni rok sa jednim terminom, tzv. već tradicionalni socijalni rok.
Uz ponovni zahtjev za puni dodatni rok, šaljemo molbu za prolongiranje upisa u narednu akademsku godinu, u periodu trajanja od dva termina ispitnih rokova.

S poštovanjem, NEFORMALNA GRUPA STUDENATA UNZE

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS