dzeko 2
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 30, 2021 @ 17:30
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Nekadašnji defanzivac Intera Fabio Galante stao je u zaštitu napadača “Nerazura” Edina Džeke. Kapiten bh. reprezentacije se našao na udaru prozivki na društvenim mrežama nakon promaša protiv Šahtara (0:0, a Galante je u razgovoru za “Tuttomercatoweb” najviše pažnje posvetio našem napadaču.

Galante tvrdi da su kritike pretjerane i da je Džeko na odličan način zamijenio Romelua Lukakua u vrhu napada kluba sa Đuzepe Meace. 

– Mislim da je kritikovanje Džeke pretjerano, posebno nakon svega što je učinio u proteklim godinama. Oduvijek je postizao golove i defanzivci ga se plaše čim ga ugledaju na terenu. Odličan je u skoku, donosi golove i čuva loptu sjajno – rekao je Galante, a potom pohvalio čelnike kluba koji su doveli našeg napadača na Meacu.

– Direktori Intera napravili su sjajan posao dovođenjem Džeke umjesto Lukakua. Definitivno, najbolja zamjena za Lukakua je upravo Džeko – poručio je nekadašnji as Intera.I statistika govori da se dovođenje Edina Džeke ispostavilo kao dobar potez čelnika Intera. Edin je u prvih šest kola italijanskog prvenstva postigao pet golova uz jednu asistenciju.

LIDER