Portal 072info

Nekoliko kućnih stvari koje možete prodati i brzo zaraditi novac

Screenshot 5 832
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako ste se posljednjih nekoliko dana ili sedmica bavili jesenjim raspremanjem kuće, vrlo je vjerovatno da ste pronašli nekolicinu stvari koje vam više ne trebaju, a i dalje ih čuvate. Zašto ih onda ne prodate?

Umjesto da ih bacite, razmislite o tome da stvari koje više ne koristite prodate i novac stavite na štednju ili kupite nešto novo i spremite se za zimu.

Gdje prodati stvari? Na Facebooku postoji nekolicina stranica na kojima ljudi redovno prodaju stare i korištene stvari, a osim toga, možete posjetiti second-hand prodavnice ili koristiti stranice poput eBaya i Amazona.


Među stvarima koje možete prodati su komadi odjeće (majice, hlače, haljine, jakne, vjenčana haljina, kaiševi…), ali i stari nakit. Posjetite zlatara i provjerite koliko vrijedi, pa ako ga više ne koristite prodajte ga.

Pročešljajte kuću i pokušajte pronaći stare mobitele, dijelove kompjutera i slične stvari. Neke od njih možete prodati čak i ako su neispravni, te dobiti novac za dijelove koji se mogu koristiti na drugim uređajima.

Ista stvar važi i za knjige – one koje kod vas skupljaju prašinu vjerovatno bi obradovale nekog drugog, pa stoga zavrnite rukave i presložite ih, odvojite one koje vam ne trebaju i prodajte ih nekome kome bi one mogle biti korisne ili interesantne.

Među stvarima koje također možete prodati su i stara sportska oprema, dječije igračke, namještaj, video igrice, muzički instrumenti, umjetnine, kuhinjski elementi ili sprave koje više ne koristite…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME