AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Mnogim je muškarcima uzbuđujuće kad je u seksu žena glavna, ali ako želite impresionirati partnericu, morate preuzeti kontrolu
Ma koliko mislili da ste dobri u krevetu, uvijek možete još učiti! Poboljšajte svoju seksualnu izvedbu uz ova četiri jednostavna savjeta.

Budite glavni

Mnogim je muškarcima uzbuđujuće kad je u seksu žena glavna, ali ako želite impresionirati partnericu, morate preuzeti kontrolu. Studija objavljena u časopisu Archives of Sexual Behaviour pokazala je da samo 11 posto žena preferira kad one imaju kontrolu tokom seksa, većini žena je uzbudljivije kad je u seksu muškarac glavni.

CAT poza

Jeste li čuli za CAT (Coital alignment technique) pozu? Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy pokazalo je da su žene koje su usvojile ovu tehniku za 56 posto povećale orgazme u odnosu na misionarsku pozu. Ova poza navodno garantira ženama orgazam. O tehnici možete više saznati iz priloženog videa:

Dišite duboko

S obzirom na to da u prosjeku ženama treba između 15 i 40 minuta da bi postigle orgazam, preuranjena ejakulacija mnogim parovima može predstavljati problem. Međutim, ako iskoristite neke tantra tehnike, možete puno toga promijeniti. Duboko disanje može pomoći da imate bolju kontrolu. ‘Brzo, plitko disanje može smanjiti količinu užitka’, tvrdi stručnjakinja Sarah Rose Bright. Tajna formula za duži seks leži u tome da ne zadržavate dah!

Poza doggy-style

U ovoj pozi žena može doživjeti bolji orgazam. Istraživanje koje je proveo Institut Kinsey pokazalo je da su u ovoj pozi ženski orgazmi 18 posto intenzivniji zbog bolje stimulacije. Ovaj položaj je dobar i za stimulaciju G-tačke.

Hot.hr