Portal 072info

Nema više preskakanja reklama na YouTubeu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čak 90 posto korisnika klikne na “preskoči” opcijukako bi zatvorilo reklamu, no uskoro će YouTube ukinuti tu mogućnost. Doduše, skratit će i vrijeme trajanja reklama.

Počevši od iduće godine, korisnici YouTubea više neće moći ‘preskakati’ kraće formate reklama kao što to sada čine. Internetski div u vlasništvu još većeg diva Googlea, ukinut će reklame od 30 sekunde, koje sada nakon proteka šest sekundi nude “preskoči”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Umjesto njih uvest će reklame u trajanju od 15 i 20 sekundi. Ali uz jednu razliku. Opcije za zatvaranje reklame neće biti, već će je korisnici morati odgledati do kraja, odnosno svih 15 ili 20 sekundi, a ne samo šest sekundi kao do sada, donosi Campaignlive.

Bilo je jasno da će YouTube morati ukinuti “skip” mogućnost, no, ističu, žele poboljšati reklamno iskustvo korisnika kraćim formatima oglasa. “Kao dio toga odlučili smo ne nastaviti s reklama od 30 sekundi bez mogućnosti preskakanja, već ćemo pozornost usmjeriti na formate kojima će biti zadovoljniji i korisnici i oglašivači”, rekao je Googleov glasnogovornik, potvrdivši da će kraći formati oglasa, uključujući i onaj od 20 sekundi, biti “unskippable”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaključak svih stručnjaka je kako industrija mora poboljšati korisničko iskustvo online oglašavanja, a ovo je, prema njima, korak u pravom smjeru.

Hoće li korisnici ‘kazniti’ YouTube zbog nemogućnosti ‘preskakanja’ reklama teško je u ovome trenutku predvidjeti. No, istraživanja su pokazala da oko 90 posto korisnika ‘preskače’ reklame ukoliko im se to nudi kao opcija, pišu Vijesti.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija