1637176246 Add a heading 940 x 528 px2 750x421 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 17, 2021 @ 22:03
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

N1 ekskluzivno saznaje da aparati za anesteziju koji nikad nisu bili verifikovani, a korišteni su prilikom kobne operacije dvoipogodišnje Džene Gadžun, po Zakonu o mjeriteljstvu se ne vještače.

NER FIT

“Kad je riječ o aparatima čija je upotreba uređena zakonom (zakonsko mjeriteljstvo), ne postoji zakonska osnova vjestačenja za neverifikovane aparate. Naime, zakon je jasan. Neverifikovan uređaj se po zakonu ne smije koristiti. Stoga nema smisla vještačiti nešto što se svakako po zakonu nije smjelo niti koristiti, a kada neko umre dokazivati ko je kriv! Ilustrativno, zamislite da neko bez vozačke dozvole uzrokuje saobraćajnu nesreću, a onda da se vještači da li on ipak zna voziti”, saznaje N1 iz pouzdanog izvora.

Nakon nalaza višednevne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo po nalogu Ministarstva zdravstva kantona uočene su brojne nepravilnosti u radu ordinacija doktora Rožajca, doktora/doktorice Bejtović i doktorice Halimić.

Najavljeno je i vještačenje neverifikovanih anestezioloških aparata koje je koristio doktor Suad Rožajac, a bili su u vlasništvu dr. Benjamina Bejtovića.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER