Portal 072info

Nemaš novaca i pred bankrotom si? Za to zahvali svojim prijateljima!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novo istraživanje otkrilo je kako je gotovo polovica stanovništva u Engleskoj u dugovima, jer su se bojali da će ispasti jadni ili šrkti pred prijateljima • U bilo kojem društvenom procesu, uvijek postoji pritisak grupe.

UTJEHA je da nisi jedina.

Novo istraživanje proveo je Money Advice Service, a ono je otkrilo kako je gotovo polovica stanovništva u Engleskoj u dugovima, jer su se bojali da će ispasti jadni ili škrti pred prijateljima. Da, da, to su jedne od onih noći kad se za obični koktel s curama izdvoji duplo više nego inače, da ne ispadne da uvijek piješ jeftino bijelo vino.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Psihologinja Rachel Clements otkriva kako “društveni mentalitet” može itekako uzrokovati minus na našim bankovnim računima. “U bilo kojem društvenom procesu, uvijek postoji uticaj, odnosno pritisak grupe, zbog kojeg radimo riskantne stvari”, objasnila je. Taj pritisak ne očituje se samo u tome da trošimo više, već i u potrebi da to prikažemo na svim društvenim mrežama, kako ne bi ispalo da smo uzalud trošili.

“Ljudi danas više nego ikad žele prezentovati svoj društveni život virtualnim prijateljima i to u boljoj verziji nego što to on zaista jest. Vole se pohvaliti dobrim poslom, luksuznim odmorima, dizajnerskim stvarima i slično, no to je vrlo često samo lažna slika i ono što oni žele bit, a ne ono što jesu”, zaključila je Rachel.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dakle, ne vjerujte baš svemu što vidite, jer stvari vrlo često nisu takvima kakve se čine. I trošite u okviru svojim mogućnosti.

Index.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME