NEOBIČNA AKCIJA U ZENICI: Potražite Jusufa, pomozite mu da krene život iznova

zenica 2
Podijelite vijest

Iako je problem s dolaskom migranata u našu zemlju izazvao ogorčenje kod brojnih građana BiH, u moru negativnih vijesti koje su u vezi sa njima postoje i one koje vrijede pažnje.

Upravo jedna takva priča dolazi iz Zenice, gdje su brojni građani pokrenuli akciju na društvenoj mreži Facebook a putem koje žele pomoći migrantu koji nastoji, hiljadama kilometara od svoga doma, zaraditi nešto novca.

ČITAJ JOŠ:  BHI KF prema nezvaničnim rezultatima ubjedljivo vodi u Zenici za sve nivoe vlasti

Naime, kako stoji u objavi na društvenoj mreži Facebook, na lokalitetu nekadašnje benzinske pumpe “Biss-tours” – sadašnjoj “T-oil”, boravi migrant iz Maroka.

Radi se o kulturnom mladiću, koji je iza sebe imao gorku prošlost, a želi krenuti život iznova. On nije jedan od onih koji prose i prodaju maramice, naprotiv, zarađuje za život, tvrde oni koji su bolje upućeni u njegov život.

-Vlasnik “Biss-toursa” mu je tu poklonio jednu sobu u kojoj boravi, ali i šiša te tako zarađuje za život. Za šišanje nije definisana cijena, nego mu se da novca koliko ko želi i vrlo dobro radi taj posao. Svi znamo da nam sada dolazi Bajram i da nas većina ide kod frizera. Bujrum kod njega. Vaše je samo da dođete ili u kafić ili na pumpu i tražite Jusufa za šišanje – stoji u objavi.


Podijelite vijest