Portal 072info

Neobični trikovi za ispravljane kose

DUGA-KOSAVjerovali ili ne, sumpor bi mogao da vam bude od pomoći kada je riječ o njegovanju i ispravljanju kose. Keratin, protein koji je prirodni sastojak kose, u sebi sadrži i određenu količinu ovog sastojka, koji ubrzava rast kose. Takođe, sumpor će doprinijeti tome da vam kosa ostane prava, tako što će ojačati kosu.

Dodavanje čašice vodke u balsam za kosu, moglo bi da vas spase muka sa ispravljanjem kose. “Nizak pH nivo vodke omekšava dlaku, zbog čega ćete lako oblikovati frizuru onako kako vi želite”, objasnila je frizerka Emili Heser. Da biste lakše mogli da “upravljate” svojom kosom, Heserova preporučuje da napravite masku od kokosa i limete. Pomiješajte dvije limete sa kokosom i ostavite smjesu u frižideru nekoliko sati, dok ne postane gusta.

Četkom je nanesite od korijena prema krajevima dlake i ostavite da odstoji od 20 do 30 minuta. Nakon toga isperite kosu i operate je uobičajeno. Ako imate sokovnik, ubacite u njega cijelu stabljiku celera, uključujući i lišće, savjetuje Emili Heser. U iscijeđeni sok dodajte malo vode i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Naprskajte smjesu na kosu, očešljajte i ostavite da stoji 15 do 20 minuta prije nego što je operete.

Napravite smuti od banane i papaje – to će dati vašoj kosi neophodnu količinu vlage i spriječiće da „svaka dlaka vodi svoju politiku”. U posudu izgnječite zrelu bananu i papaju, dodajte kašiku meda. Dobro izmiješajte smjesu, nanesite je na kosu i češljajte sve dok ne postane potpuno prava. Tek kada se kosa potpuno osuši sa nanesenom maskom, operite je na uobičajen način.