NEOBIČNO IZDANJE KVIZA “EDOTEKA” Eldin Vrače i “Snaga centra” pokazali najbolje znanje o Zenici!

NEOBIČNO IZDANJE KVIZA “EDOTEKA” Eldin Vrače i “Snaga centra” pokazali najbolje znanje o Zenici!

Već nepunih osam godina, edukacijom kroz zabavu, kultni kviz “Edoteka” uspijeva da četvrtak u Zenici učini potpuno drugačijim.

Organizatori kviza koji kafanu pretvaraju u mjesto na kojem se i uči odlučili su svoje 290. izdanje učiniti nešto drugačijim, budući da su na takmičenje sa stalnim učesnicima pozvali i kandidate za gradonačelnika Zenice.

Kako kaže Edin Sinanović, osnivač kviza, na ovaj način želio je skrenuti pažnju pasivnim građanima da se uključe u sve ono što se tiče njihovog života i egzistencije.

– Smatram da su projekti ovog i sličnog tipa vrijedni pažnje i podrške, naročito kada su mladi u pitanju. Odlučili smo se pozvati kandidate za gradonačelnika, da im skrenemo pažnju kako bi trebali da obilaze ovakve projekte te da ih ne gledamo samo na TV-u kad su velike manifestacije – ističe Sinanović.

Interesantno izdanje “Edoteke” podržala su, pored stalnih učesnika, tri kandidata za gradonačelnika Zenice zajedno sa svojim nosiocima listi za Gradsko vijeće.

– Kviz je prošao odlično. Odazvala su se tri kandidata za gradonačelnika i nosioci lista u ime Naše stranke, Demokratske fronte i Snage centra – pojašnjava Sinanović.

edoteka1
Detalj s 290. izdanja kviza

Dodaje kako su tokom večeri emitovali pjesme zeničkih izvođača, organizirali dvije runde o historiji grada, prikazivali fotografije poznatih Zeničana za koje su učesnici trebali odgovorit o kojoj poznatoj osobi – Zeničaninu se radi te jednu rundu muzičke pitalice sa zeničkim izvođačima.

Iako su se svi maksimalno trudili da odgovore tačno na što više pitanja koja su u vezi sa Zenicom te da je vladala opuštena i prijateljska atmosfera, ipak se najbolje snašao tim Eldina Vračea, kandidata za gradonačelnika u ime Snage centra, koji su osvojili prvo mjesto.

Kruna odličnog druženja i pozitivne energije bio je gest pobjednika Vračea, koji je odlučio osvojenu nagradu donirati Uniji studenata Univerziteta u Zenici.

Kako je to izgledalo, pogledajte u kratkom videoprilogu?!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE