Portal 072info

Neočekivani obrat u istrazi: Eksploziju u Bejrutu je izazvala raketa?

Screenshot 8 266
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Istraživači su usmjereni i na mogući vanjski utjecaj u eksploziji u Bejrutu”, rekao je libanski predsjednik Michel Aoun.

On je zatim dodao da je eksploziju možda izazvala raketa ili bomba. Tu je vijest potvrdila i lokalna libanska televizija MTV.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aoun je rekao i to da je zatražio od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da im pošalje zračne fotografije eksplozije, a najavio je da će pozvati još neke zemlje da im pomognu utvrditi je li razlog eksplozije bio požar ili je riječ o nekom vanjskom faktoru.

Radi je o prvom službenom navodu da možda katastrofa nije bila posljedica nepažnje. Dosad su libanske vlasti odbacivale bilo kakvu ideju mogućeg vanjskog utjecaja, ali sada je došlo do unutarnjih problema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao što se i očekivalo, katastrofa koja je poharala glavni grad Libana dodatno je katalizirala bijest stanovnika. Libanske snage sigurnosti ispalile su suzavac na demonstrante u Bejrutu, nakon što se masa okupila u četvrtak navečer kako bi iskazala svoj bijes zbog reakcije političkog vodstva zemlje, piše Jutarnji.

Državni mediji izvijestili su kasno u četvrtak da su se sigurnosne snage suočile sa stotinama protuvladinih demonstranata u središnjem Bejrutu, a neki od njih su i ranjeni. NNA je izvijestila da su se ljudi okupili u blizini parlamenta gdje su zapalili manju vatru i bacali kamenje po sigurnosnim snagama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aktivisti su pozvali na veće protuvladine proteste u subotu, koji bi se trebali održati pod sloganom Na vješala s njima. Pod njima se misli na političko vodstvo zemlje.

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Spasioci u ruševinama u Bejrutu više ne traže znakove života, već posmrtne ostatke

072info.com

Mjesec dana nakon eksplozije ispod ruševine u Bejrutu otkriveni potencijalni znaci života

072info.com

Posljedice eksplozije u Bejrutu: Neka djeca su u toliko lošem stanju da ne mogu govoriti

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)