niksic
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 6, 2022 @ 9:37
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Delegacija SDP-a BiH, koju čine Zukan Helez, Ivan Boban i Benjamina Karić danas će se sastati s američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom (Eric).

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ovom sastanku neće prisustvovati jer je zaražen koronavirusom. Nikšić je ovo potvrdio za portal “Avaza”.

– Nažalost, tačno je da sam zaražen. Iako sam vakcinisan i već jednom prebolovao, opet sam pozitivan. Već sam nekoliko dana u samoizolaciji. simptomi su značajno blaži nego prvi put. Zbog toga neću učestvovati u aktivnostima, ali sam normalno u kontaktu sa svojim saradnicima – kazao je Nikšić za portal “Avaz”.

Što se tiče sastanka s ambasadorom Nelsonom, kazao je da je SDP BiH, na osnovu zaključaka sa Predsjedništva ove stranke uputio dopis ambasadama SAD, Rusije, Njemačke, Velike Britanije i Francuske sa zahtjevom da prime delegaciju na razgovor.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Do sada samo bili u ambasadama Rusije i Njemačke prije Nove godine, a, evo, Novu godinu započinjemo posjetom i razgovorom u ambasadi SAD. Tema je prevazilaženje političkih blokada rada institucija i secesionistički udar na Bosnu i Hercegovinu zaključcima i odlukama Narodne skupštine Republike Srpske – istakao je Nikšić.

Sastanak delegacije SDP-a BiH počinje u 12 sati, u prostorijama ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH u Sarajevu.

LIDER