Portal 072info

NESRETNI SLUČAJEVI UTAPANJA Evo kako su završavale ranije potrage za tijelima u rijeci Bosni

Bh. javnost šokirana je tragedijom u kojoj su živote izgubili trojica mladića iz Zenice, koji su vraćajući se iz vikend provoda završili s automobilom u rijeci Lašvi.

Tijela dvojice mladiće, Huse i Almedina iz Janjića, pronađena su odmah u automobilu dok se devet dana, sa pojačanim timovima i rafterima, aktivno traga za tijelom trećeg mladića Amara Kozlića iz Nemile.

Devetodnevna agonija najteže pada porodici stradalog Kozlića, koji svakoga dana ustaju s nadom da će njihov sin biti pronađen, nakon čega bi im na neki način bilo lakše prevazići teške trenutke koji su ih zadesili.

Osim potrage za tijelom Kozlića, portal 072info podsjeća na ranije nesretne slučajeve utapanja u Zenici i potrage za tijelima u rijeci Bosni.

Naime, nesretnim okolnostima u večernjim satima 4. aprila 2009. godine učenica 4. razreda Srednje mješovite škole iz Zenice, Selma Kovačević, pala je u nabujalu rijeku u centru grada.

Njeno tijelo pronađeno je u petak, 1. maja, u rijeci Bosni, u naselju Ulišnjak, kod Maglaja.

Sličan nesretan slučaj dogodio se u noći sa 30. na 31. januar 2015. godine kada je Tarik Mezetović iz Zenice nestao u neposrednoj blizini rijeke Bosne na lokalitetu Ušća.

Njegovo tijelo pronađeno je 14. maja u Vranduku.

Na kraju valja istaći da u Specijalnoj jedinici MUP-a ZDK razmišljaju dosadašnju potragu, za tijelom Kozlića, koja se završavala na lokalitetu brane na Kanalu proširiti nizvodno.

Podijelite članak

Počitajte još

U Zenici najskuplje gorivo na području BiH

072info

ZENICA Dokazana salmonela kod više od 30 radnika „Arcelor Mittala“

072info

Kvalitet zraka u Zenici bolji nego prošle godine, ali daleko od zadovoljavajućeg

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box