sladic 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Danas se u našoj zemlji očekuje nestabilno vrijeme. Širom BiH su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima su mogući i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C, saoćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom vikenda slično vrijeme. Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 °C. 

Prvog radnog dana naredne sedmice blago poboljšanje – sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Do stabilizacija vremena, kako je najavio Nedim Sladić, meteorolog Nove BH, doći će sredinom mjeseca. 

– Od sredine lipnja stabilizacija vremena se povećava zbog jačanja termobaričnog grebena, a oko 16. juna vrućih afričkih masa prsi prema Balkanu i pokreće ljetne vrućine koje ovog ljeta mogu prerasti u prvi toplinski val, naveo je Sladić.