Nestvarne scene u vremenu pandemije: Novozelandski bend održao koncert pred 50.000 ljudi

210424076
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dok pandemija koronavirusa u svijetu i dalje remeti planove brojnih muzičara i pjevača, Novi Zeland trenutno kao da se nalazi na drugoj planeti. Popularni novozelandski sastav Six60 održao je koncert pred 50.000 ljudi na stadionu u Aucklandu.

https://youtu.be/bGIHXUP5MyY

I dok bi ovakve informacije u vremenu prije marta 2020. godine bile potpuno besmislene, pandemija koronavirusa promijenila je mnogo toga, a prvi su posljedice pandemije na svojoj koži upravo osjetili muzičari. Brojni muzički događaji su otkazani, a neki od njih su prebačeni u online format što zadovoljava formu, ali svakako suštinu ovakvih događaja ne.

Za razliku od ostatka svijeta, trenutna situacija na Novom Zelandu je i više nego odlična, a u državi su aktivna samo 33 slučaja zaraze koronavirusom.

https://www.facebook.com/watch/?v=482200266459029

Zbog toga, epidemiološke mjere kakve se propisuju u ostatku svijeta u ovom trenutku na Novom Zelandu su besmislene što su iskoristili i članovi Six60 benda te su organizovali, kako je najavljeno, najveći koncert na svijetu od početka pandemije koronavirusa.


Jedna od obožavateljica grupe Lucy Clumpas izjavila je kako joj je cijelo iskustvo poprilično nadrealno s obzirom da je prošlu godinu provela u Velikoj Britaniji suočavajući se sa brojnim restrikcijama.

“Veoma je važno za nas kao ljude da se možemo okupiti i pjevati zajedno iste pjesme. Osjećamo se kao važan dio nečega”, rela je Clumpas.

Pjevač grupe Matiu Walters prije koncerta je izjavio kako želi da sve njegove kolege u svijetu što prije počnu uživati u koncertima kao što oni uživaju sada.

“Znamo kako je biti zatvoren. To je užasno iskustvo. Nismo znali da li ćemo ponovo imati svirku, ali imamo sreće da smo na Novom Zelandu”, rekao je Walters.

Iako je grupa Six60 popularna na Novom Zelandu, do sada nisu uspjeli ostvariti veći internacionalni uspjeh. Međutim, kako ističu članovi benda, spremni su još jednom pokušati ostvariti značajan uspjeh u drugim dijelovima svijeta.

Kako su naglasili, u novembru imaju u planu organizaciju turneje u državama Evropske unije i Velike Britanije te se zbog toga nadaju kako će situacija u ovom dijelu svijeta biti znatno bolja te da će svi moći uživati u koncertima uživo.