NEVOLJE SA GGM-OM: Travnička ulica u 21. vijeku bez rasvjete, Zeničani hodaju sa baterijama!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Od kako je u Zenici počela izgradnja Glavne gradske magistrale osim radosti da će ovaj grad dodatno živnuti, paralelno je njena izgradnja sa sobom donijela i veliki broj nedostataka i mana, a prisjetimo se samo komplikacija dok se jedan dio zeničke javnosti nije naučio voziti kružnim tokovima. Osim toga, veliki broj zastoja u saobraćaju, loših puteva, po nekoliko puta asfaltiranja i uništavanja novog asfalta zbog zaboravljenih radova na instalacijama i niza drugih radova, ovaj projekat donio je pravu glavobolju Zeničanima a koja još uvijek traje.

Naš Portal nedavno je objavio i pismo čitatelja iz Travničke koji je ogorčen Fakultetskom ulicom i nepropisnim parkiranjem, a koje nadležni ne žele sankcionisati. Ostavljeni šahtovi iznad nivoa asfalta i neasfaltirani dijelovi ulice kod Rektorata gdje je vršena dodatna intervencija radova koji su podrazumijevali da se novi asfalt “uništi”, predstavljaju smrt za automobile koji se ionako bore sa jednom trakom budući da je druga zauzeta uslijed nepropisnog parkiranja. 

TravnickaOsim ovog problema, evidentno je i to kako se duž Sarajevske ulice nažalost ne možemo pohvaliti da imamo dvije trake. Naime, zbog apoteka, pekara, prodavnica ili jednostavno “čejfa” vozača svjedoci smo kako Zeničani više imaju pravo koristiti jednu traku, budući da ona druga velikoj većini služi kao parking mjesto. Ova pojava veoma je česta, svakodnevna, ali pripadnici Policijske jedinice Zenica nažalost ne pokazuju sluha za ovaj trenutno gorući problem. Nažalost, iz dana u dan svjedočimo ignorisanju kružnih tokova, pa tako veliki broj vozača za skretanja u suprotnu stranu Sarajevske ulice koriste pješačke prijelaze, umjesto da produže koji metar i propisno koristeći kružni tok obave promjenu smjera.

Dok nam ukrašavaju nove kružne tokove, veliki dio neobavljenog posla čeka da se završi u Travničkoj ulici ali i na drugim lokacijama. Tako još nezavršeni radovi u Travničkoj ulici predstavljaju idealnu lokaciju za delikvente koji svakodnevno obijaju vozila, a mrkli mrak koji vlada nakon “modernizacije” javne rasvjete i ostavljenih nedovršenih radova na samom ulazu u Travničku ulicu predstavljaju pravu glavobolju za stanovnike ovog zeničkog kvarta.

Istovremeno smiješno i žalosno, ali u 21. vijeku prolazeći kroz Travničku ulicu možete vidjeti kako ljudi hodaju sa baterijama u rukama, strahujući od napada delikvenata ili pak pasa lutalica koji niču kao gljive upravo u ovom kvartu.

Uvjereni smo kako će nadležni za realizaciju Glavne gradske magistrale ovim tekstom biti podsjećeni da se vrate u Travničku ulicu i dovrše svoje poslove te obezbijede rasvjetu koja danima nije u funkciji, a potom nastave započete radove kod HKD-a.