Portal 072info

Nezapamćen interes u Irskoj za meč protiv Zmajeva

Nogometni savez Irske (FAI) potvrdio je da će nova serija ulaznica biti puštena u prodaju u ponedjeljak za ključni meč Republike Irske na domaćem terenu u play-offu s Bosnom i Hercegovinom, javile su u četvrtak novine Irish Post.

Potražnja za ulaznicama za meč u Dublinu iznenadila je vladajuće nogometno tijelo Republike Irske, ali izgleda da je ekipa Martin O’Neilla na putu da ugosti Bosnu i Hercegovinu pred rasprodanim stadionom.

Početna serija ulaznica rasprodana je u roku od nekoliko minuta, ostavljajući brojne navijače praznih ruku i uplašene da će propustiti najveću utakmicu O’Neillovog mandata.

– Ulaznice Premium nivoa za revanš utakmicu između Republike Irske i Bosne i Hercegovine na stadionu Aviva u ponedjeljak, 16. novembra još su dostupne putem Ticketmaster.ie, dok će još običnih ulaznica biti pušteno u prodaju 2. novembra putem Ticketmaster.ie u 11 sati prijepodne – potvrdio je FAI.

O’Neillov tim otputovat će u BiH na prvu utakmicu 13. novembra, ali će nastupiti bez suspendovnog dvojca Johna O’Shea i Jona Waltersa.

Štaviše, nakon što je zadobio povredu tetive igrajući za svoj klub, Sunderland, spremnost O’Shea za drugi meč bit će upitna, sudeći po O’Neillu.

Pored toga, Walters je iščašio članak u meču Stoke Cityja protiv Chelsea u utorak navečer, što znači da će i njegov nastup u revanšu biti pod znakom pitanja.

– See more at: http://vijesti.ba/clanak/283721/nezapamcen-interes-u-irskoj-za-mec-protiv-zmajeva#sthash.YC2RoRKl.dpuf

Podijelite članak