Portal 072info

Nezir Kamenica na saslušanju opisao detalje stravičnog trostrukog ubistva

U Bogušićima kod Goražda, dan nakon što je otkriven stravičan zločin u kojem su ubijene tri osobe, još uvijek su mnogi u šoku. Do sada mirno i tiho naselje potresla je vijest da je Nezir Kamenica, 21-godišnji mladić, 2. maja sjekirom ubio majku Zehru, očuha Ifeta Kavazovića i nenu Šemsu Džabiju, nakon čega je otišao u Sarajevo i dva dana poslije se predao policiji na Ilidži te priznao počinjeni zločin.

Tokom noći predat je policiji MUP-a BPK Goražde gdje je saslušan.

Kantonalni tuzilac Mirsad Bilajac izjavio je za Klix.ba da je osumnjičeni tokom saslušanja detaljno opisao način na koji je počinio ubistvo te da je Tužilaštvo ovo djelo okvalifikovalo kao višestruko ubistvo na okrutan način, zbog čega su zatražili mjere pritvora sve do izricanja presude.

Detaljan opis gnusnog zločina

“On je na saslušanju kazao da je motiv za počinjenje ovako gnusnog zločina nedovoljno pažnje od ukućana te to što je morao puno raditi. Najprije nam je kazao da je želio sam da se ubije, ali kad je ušao u kuću sa sjekirom odlučio je da ubije njih. Najprije je prišao očuhu koji je radio na laptopu i udario ga sleđa sjekirom u predjelu tjemena, on je pao na pod. Kazao je da je u sobu potom ušla majka koju je udario manjom sjekirom. Ona je pokušala da se odbrani rukama, međutim, ispričao je da ju je udario nekoliko puta u predjelu glave, a nakon što je pala na pod odvukao ju je u kadu. Zatim je u drugoj prostoriji pronašao nenu koja nije spavala i nju je također usmrtio udarivši je više puta sjekirom”, ispričao je Bilajac.

Dodaje da se osumnjičeni sjećao svih detalja počinjenog ubistva te da je neko vrijeme proveo u kući, a onda otišao u Sarajevo.

“Tražit ćemo vještačenje neuropsihijatra da saznamo da li je on mogao upravljati postupcima, a u nedjelju ćemo imati i nalaz sudskog vještaka kako bismo imali sve informacije o povredama, tačnom broju udaraca i drugim detaljima. Istraga još uvijek traje, mi smo zatražili najveće mjere pritvora s obzirom na to da je počinjeno višestruko ubistvo, da su građani uznemireni i da bi on svakako mogao biti opasan i po druge”, kazao je Bilajac, dodajući da zakon za ovakva djela predviđa kazne zatvora od 10 do 45 godina.

Svirepo ubistvo

Građani su uznemireni zbog trostrukog ubistva te načina na koji je počinjen zločin, o čemu će konačnu riječ dati sudski vještak nakon što se obavi obdukcija tijela, što će se, kako saznajemo, desiti u nedjelju navečer.

Ubistvo sjekirom 2. maja, naknadno priznanje Nezira Kamenice da je počinio zločin te činjenica da ništa čudno nisu primijetili dva dana, jeziva je posebno za mještane Bogušića. Tišina kod kuće Kavazovića, gdje je počinjen zločin kakav se ne pamti u ovom dijelu BIH, prenijela se i na ostatak sela. Cijelo selo je u žalosti zbog tragedije, a mjesto događaja osiguravaju policajci MUP-a BPK Goražde iako su tijela još sinoć prevezena u mrtvačnicu kantonalne bolnice.

Bliži rođak Ifeta Kavazovića Senad Adžem ne krije suze.

“Kao i svi ljudi ovdje, ja sam u šoku. Bio sam na imanju kad se to desilo, mislio sam da je nesreća sa traktorom, ali ovo je nešto što je nevjerovatno. I taj mali za kojeg se sumnja da je to uradio, jeste bio malo povučen, ali bio im je uvijek pri ruci, pomagao im, i da se tako nešto desi ja ne mogu da vjerujem. Ostala je kuća, malinjaci, cijelo imanje… On je volio raditi oko toga. Ovo nije trebalo da se desi”, kazao je Adžem.

Međutim, zločin se ipak desio. Nezir Kamenica je tijela ubijenih prekrio čaršafima, tu noć je prespavao, a rano ujutro 3. maja otišao za Sarajevo.

“Bio sam šokiran kada sam čuo šta se desilo ovoj porodici, jer Ifet je bio momak za primjer, a evo kakva ga je sudbina zadesila. Mrtvih mi je žao. To je bio veliki radnik, imao je 64 godine, oženio se 2012. godine, ona je radila u hotelu Behar, spremačica, bila je vrijedna žena, vidi se i po ovom što su radili, obrađivali su zemlju i bavili se malinama”, kaže Bećir Peštek, predsjednik MZ Bogušići.

Bećir priča da je Ifet Kavazović bio čovjek koji je svima rado pomagao te da je riječ o uglednoj porodici koja je svima mogla biti primjer.

 

klix.ba 

Podijelite članak

Počitajte još

Devet čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan

072info

BiH ima šest dana da pomogne domaćim firmama u borbi sa konkurencijom iz EU

072info

Život poslije korone: Isplati li se raditi ugostiteljima zbog stalnih inspekcijskih kontrola

072info

Amela Ivković O’Reilly: Zašto je koronavirus bio jedna vrsta buđenja i šta je pokazao

072info

Danas novo popuštanje mjera u BiH

072info

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

072info

Promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH manji za 8,2 posto

Redakcija

Dočekajte ljeto spremni: S dvije namirnice protiv zadebljale kože peta

Redakcija

Očekuje ga paprena kazna: Pijani Bosanac napravio haos u centru Švicarske (FOTO)

Redakcija

Oko joj je bilo zatvoreno, usta razvaljena, bila je modra i krvava: Mirko do detalja objasnio kako je Gagi krvnički pretukao Anabelu

Redakcija

Uznemirujući video: Vođa kavačkog klana teško ranjen, napadači zapalili automobil pa pobegli

Redakcija

Meteorolozi upozoravaju: Nevrijeme u dijelovima BiH u narednim danima

Redakcija

Glumački parovi koji su morali nastaviti saradnju na snimanju iako su raskinuli

Redakcija

Kako žene na Instagramu žele privući pažnju bivšeg partnera? I gdje griješe…

Redakcija

McLaren zbog COVID-19 otpušta 1.200 radnika

Redakcija

Ubio ženu dok je spavala bacivši na nju kobru

Redakcija

POGLEDAJTE KOLIKE SU PLATE DELEGATA: Špirić prednjači sa preko 5.000 KM

Redakcija

U 87. godini života preminuo poznati američki glumac

Redakcija

U BiH se otvara jedan od najsavremenijih tržnih centara u regionu (VIDEO)

Redakcija

Strahovito nevrijeme pogodilo dijelove Balkana, grom ubio ženu, led zabijelio sve (VIDEO)

Redakcija