Portal 072info

N/FS BiH pomoći će premijerligašima sa blizu milion KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i predstojeće sezone pomoći će klubovima Premijer lige BiH koje će osloboditi plaćanja kotizacije, ali i službenih lica utakmica

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i predstojeće sezone pomoći će klubovima Premijer lige BiH koje će osloboditi plaćanja kotizacije, ali i službenih lica utakmica.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Uz kotizaciju koja je ranije koštala 12.000 maraka, učesnici Premije lige BiH ni naredne sezone neće plaćati službena lica utakmica, čime će svaki od 16 klubova uštedjeti cirka po 60.000 maraka. U konačnici ukupna suma kojom ćemo pomoći klubovima u narednoj sezoni iz vlastitih, ali i sredstava sponzora lige BH Telecoma blizu je milion maraka, odnosno 960.000 KM”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/F BiH, dodavši:

“Svakom od klubova uoči početka prvenstva podijelit ćemo i po 50 lopti Brazuka, renomiranog proizvođača Adidasa. Brazuka će biti i oficijelna lopta bh. šampionata u sezoni 2015/16. Takmičenje pokušavamo unaprijediti iz godinu u godinu i prema reakcijama i iz samih klubova u tome, sa velikim zadovoljstvom mogu potvrditi, i uspijevamo”.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Na dan žrijebanja rasporeda utakmica Premijer lige BiH 10. jula čelnici N/FS BiH održat će i sastanak sa predstavnicima klubova gdje će ih još jednom upoznati sa pravima i obavezama iz ugovora sa generalnim sponzorom takmičenja BH Telecomom, kako “ne bi bilo prostora za različita tumačenja odredbi”.

“Žrijeb rasporeda utakmica bit će vjerovatno poludirigovan jer klubovi iz istih mjesta imaju pravo poslati administraciji Saveza zahtjev da igraju u različitim terminima domaće utakmica u odnosu na gradske rivale kako je to slučaj bio i u minulim sezonama. Imat ćemo i niz seminara pred start prvenstva da bismo se posebno pripremili za sve izazove iz sigurnosnog aspekta organizacije mečeva. Poduzet ćemo i dodatne korake oko regularnosti, obzirom da znamo da je pred nama kompleksna sezona na kraju koje će šest klubova ispasti u niži rang zbog smanjenja sa 16 na 12 timova u Premijer ligi BiH od iduće takmičarske godine”, kazao je Pilav za Anadolu Agency.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Predstojeća sezona u Premijer ligi BiH počinje 25. jula, a u jesenjem dijelu šampionata bit će odigrano 18 kola. Pauzi između dva dijela prvenstva trajat će kraće nego li ranijih godina zato što će proljetna polusezona startovati 27. februara.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6