Portal 072info

NGG Romi za bolju Zenicu – Jedan od brojnih primjera kako Kasumović ekspresno pomaže onima u potrebi!

8078E6F6 58F5 4E00 864A 3DD52E042424
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije nekoliko mjeseci na području grada Zenice, na lokalitetu romskog kampa Banlozi, desila se strašna nesreća, u kojoj su pukom srećom izbjegnute ljudske žrtve. Došlo je do požara, prilikom kojeg je u poptunosti izgorjela baraka od stanovnika kampa romske nacionalnosti – Nusreta Šuvalića.

Nekoliko medijskih ekipa tada je izvještavalo o ovoj tragediji. Tom prilikom su pozvani svi nadležni da pomognu unesrećenom Nusretu Šuvaliću, prije svega na način da mu se obezbjedi alternativni smještaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stoga, NGG Romi za bolju Zenicu sa ponosom može istaći da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kroz nadležnu gradsku službu obezbjedio smještaj za Nusreta i njegovu djecu, te je on sada smješten u alternativni smještaj, u zgradi, koja nesumnjivo pruža mnogo bolje životne uslove nego ih je Nusret prije imao.

Sam Nusret je u nekoliko navrata romskim aktivistima saopštio kako mu je mnogo pomogao Kasumović i Gradska uprava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo samo pokazuje kako se Kasumović brine o svim socijalno ugroženim porodicama, iako je u svome radu suočen sa brojnim opstrukcijama od strane zeničke SDA stranke.

Također, ovo je samo razlog više da sve socijalno ugrožene kategorije, kao što su invalidi, roditelji djece sa posebnim potrebama, brojne porodice na rubu egzistencije, dadnu svoj glas Kasumoviću, jer dok je Kasumovića u Zenici kao gradonačelnika, dotle će barem neko u ovom gradu i državi biti ruka pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Milion maraka za novi put od skretanja za Smetove sve do sela Poce

072info.com

Završeni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta u MZ Gornja Zenica

072info.com

Komparativni prikaz socijalnih davanja – Kasumović naspram zeničke SDA!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)