NIJE SAMO PREVARA, NEGO I GRUBA PROVOKACIJA: Čovjek naručio i platio PlayStation 3, u paketu dobio mladi krompir

Podijelite vijest

Danijel Prosenik (41) iz Stubičkih Toplica u Hrvatskoj žrtva je prevare kupovanja preko oglasa. Preko oglasnika na internetu pronašao je oglas o prodaji igraće konzole PlayStation 3 i kako mu se cijena od 1.000 kuna (oko 130 eura) činila povoljnom, odlučio ju je naručiti.

– Čuo sam se telefonski s izvjesnim Dušanom Balogom iz Murskog Središča. Dogovorili smo se da će mi ga poslati poštom, a ja ću paket preuzeti pouzećem – plaćanjem otkupnine – rekao je Prosenik. Dodaje da kad je paket stigao nije bio kod kuće.

– Mama je preuzela pošiljku i platila poštaru 1.000 kuna otkupnine i 107 kuna poštanskih troškova. Da sam prevaren, otkrio sam tek drugi dan ujutro. Umjesto PlayStationa u kutiji je zamotan u vrećici bio krumpir. Otišao sam u ured Hrvatskih pošta i popunio sam zapisnik o nepravilnosti pošiljke, a na policiji su mi rekli da moram podnijeti tužbu – kaže Prosenik. Preko HP-a kupuje i prodaje već tri godine.

– Prevaren sam i prije kad sam naručio blatobrane i farove, no to nisam prijavio. Ali Baloga ću tužiti. A ova tri kilograma mladog krumpira donijet ću mu u zatvor – rekao je Prosenik.

Iz HP-a su rekli da je potvrda kojom se mogla stornirati isplata stigla prekasno te da je novac isplaćen.

U PU kažu da istraga traje, no budući da se radi o svoti manjoj od 2.000 kuna, policija neće protiv krivca podnositi kaznenu prijavu, nego će sam oštećeni Prosenik morati podići privatnu tužbu kako bi pokušao dobiti nadoknadu štete.

Večernji list