Nijemci objavili izvještaj za 2021.: Evo koji su automobili najkvalitetniji

autos 1115600 1920 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi.

Njemačka organizacija TÜV, jedna od onih koje provode tehničke preglede u toj državi objavila je listu vozila, klasificiranih po starosti, s najmanje i najviše grešaka. Obrađeno je čak devet milijuna vozila pa o reprezentativnosti uzorka ne treba previše raspravljati. U ovoj statistici su opće inspekcije vozila koje su provedene od srpnja 2019. do lipnja 2020. godine, a službeni naziv ove statistike je TÜV Report 2021 ili TÜV-ov Izvještaj 2021, objavlila je Revija HAK.

Glavne kategorije u pregledu su: prednja i stražnja svjetla, kočnice, gubitak ulja, kočnice, ovjes, funkcioniranje kočnice (pedale), funkcioniranje ručne kočnice, pokazivači smjera, upravljački sustav, kočničko ožičenje, korozija, ispušni sustav, kontrolna jedinica motora…

ČITAJ JOŠ:  Katalizatore kradu širom svijeta, šta je razlog?

Kao i prošle godine, veliki pobjednik je SUV Mercedes-Benz GLC, koji u kategoriji do 3 godine starosti ima samo 1.7 posto grešaka. Na drugom mjestu je B klasa s 2.2 posto nedostataka u istoj kategoriji starosti, a odmah iza nje je Opel Insignija s, također, 2.2 posto.

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi (pogotovo u starijim godištima) i da kvaliteta više nije jedinstvena prodajna točka za premium proizvođače. Primjerice, vozila kao što su Mazda 2, Opel Adam ili Honda Jazz postižu ocjenu s niskom stopom kvarova na prvom općem pregledu nakon tri godine.

ČITAJ JOŠ:  Mjesec u kojem ste rođeni otkriva puno o vama: Ovo su osobine onih koji rođendan slave u julu

Stope glavnih nedostataka: 3.7 posto Opel Adam, 3.9 posto Honda Jazz ili 4.5 posto Mazda 2. No, mali automobili zadržavaju kvalitetu s godinama. To potvrđuje pogled na ocjenu sedmogodišnjaka: Opel Adam 10.3 posto, Mazda 2 10.5 posto i Honda Jazz 11.7 posto. I to nakon prijeđenih 61.000 do 68.000 kilometara.

Najbolji u klasama: u klasi mikro automobila Opel Adam pobjeđuje četvrti put zaredom (3.7 posto). U kategoriji malih automobila Audi A1 ponovno je zauzeo prvo mjesto (3.3 posto). Promjena u kompaktnoj klasi – ovdje Hyundai i30 (2.5 posto) zamjenjuje Mercedesovu A-klasu. Pobjedu u srednjoj klasi preuzima Opel Insignia (2.2 posto) od prošlogodišnjeg pobjednika Mercedesove C-klase. U klasi monovolumena najbolja je B klasa (2,2 posto). Ukupni pobjednik Mercedes GLC (1.7 posto) po drugi je put pobjednik SUV-a.

ČITAJ JOŠ:  Koliko dugo možete voziti na ‘rezervi’

Treba napomenuti i neke zanimljivosti, a to je da se mnogo Dacija na dnu poretka može povezati i s priznanjem vlasnika da slabo održavaju svoja vozila. To je i najvažnija poruka ovakvih istraživanja – kvalitetnim održavanjem spriječit ćete mnoge kvarove. Detaljne tablice pogledajte OVDJE.

GODISNJICA
MARKETING