Portal 072info

NIKAD NIJE KASNO: Počinje novi muzičko – zabavni rijaliti na OBN TV!

Grand produkcija i OBN TV pored Zvezda Granda, počinju sa emitovanjem još jednog velikog projekta koji ćete svi voljeti. Ime ovog projekta je Nikad nije kasno. Moto projekta je ostvarenje neostvarenog sna pod sloganom NIKAD NIJE KASNO. Motiv za takmičare je mogućnost da, u poznim godinama i na zalasku ne tako uspješne karijere ispune svoj životni san i konačno se  predstave milionskom auditorijumu, na velikoj sceni, na velikoj televiziji, pod svjetlima reflektora, propraćeni bendom i ovacaijama publike. Motiv je prilika da nekolicina najboljih od njih, pod stare dane postane prava zvijezda i ostvari svoj mladalački san.

Cilj takmičenja je da se pored talenta tamičara predstave i njihovi  zanimljivi životi i sudbine, a i da saznamo zašto do sada nisu postali velike zvijezde.

Kasting je napravljen sa ciljem da se pronađu izuzetni pjevači koji nisu napravili velike karijere, a imali su kvalitete za to. Donja starosna granica u kastingu je bila +45. Među kandidatima ima profesionalnih lokalnih pjevača iz cijelog regiona kao i apsolutnih amatera. Žanrovski nije pravljeno odvajanje i nakon kastinga odabrano je 80 izvrsnih pjevača gdje je žanrovski odnos zabavna – narodna muzika 40:60. Cilj je da se pored pjevačkih kvaliteta predstave i zanimljive sudbine takmičara i otkrije odgovor na pitanje: “Zašto nisam postao velika zvijezda”?!

Voditeljsku palicu držaće Dragana Katić a žiri će brojati 4 člana , od kojih su tri člana stalna, a jedan clan je gost – Vesna Zmijanac, Saša Miloševic Mare, Žika Jakšić, dok će u prvoj emisiji gostujući član žirija Željko Bebek. Žiri će komentarisati svaki nastup pjevača , ali će biti scenarijski usmjeren da fokusira priču i na njihove karijere i zanimljive događaje iz njihovog pjevačkog života. Na kraju svake emisije, žiri će odrediti koji kandidati nastavljaju dalje takmičenje. 

Zbog specifičnosti repertoara i u svrhu bolje energije i interpretacije sve takmičare će pretiti veliki revijalni orkestar sa unaprijed pripremljenim i uvježbanim repertoarom. Veliko finale će odrediti pobjednika koji će biti izabran SMS i online glasanjem publike. Ne propustite da u nedelju, 25.10.2015. od 21h, budete uz OBN TV i pratite do sada neviđeni šou na našim prostorima

Podijelite članak