Nikada ne biste rekli da je Saša Popović napisao ove narodnjačke hitove

sasa popovic 642x336 1 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Komponovao nekoliko stotina pjesama od kojih su neke objavljene, a neke i danas “stoje zaključane” u njegovoj fioci.

Nekadašnji suvlasnik “Grand” produkcije i osnivač muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Saša Popović, potpisuje brojne srpske hitove.

Mnogi ne znaju da je baš ovaj šoubiznis majstor napisao i komponovao nekoliko stotina pjesama od kojih su neke objavljene, a neke i danas “stoje zaključane” u njegovoj fioci.

S obzirom na to da je počeo kao harmonikaš i šef benda „Lira šou“, da bi potom 1982. godine promijenio ime u „Slatki greh“ kada je došla Lepa Brena kao zamjena glavnoj pjevačici, Popović odavno ima dara za pisanje i komponovanje. Međutim, tek kada je kasnije sa menadžerom Rakom Đokićem počeo da se bavi diskorafijom u tadašnjoj produkciji „ZAM“, iz hobija je radio pjesme.

Sa Lepom Brenom je 1998. godine osnovao sopstvenu „Grand“ produkciju i tada je definitivno proglašen za najjačeg biznismena u svijetu šoubiznisa. Koliko god je imao posla, a pogotovo kada je napravio projekat „Zvezde Granda“, Popović je pisao i komponovao numere.

Kako Nova.rs piše, Popović je vlasnik pjesme Ane Bekute „Brojanica“, a potom i numera Zlate Petrović „Učinilo vrijeme svoje“, Lepe Brene „Ej Šeki, Šeki“ i „Nježna žena“, Miroslava Ilića „Zoveš me na vino“, Jašara Ahmedovskog „Otkud tebe da se sjetim“, Beki Bekić „Konja vrana i sat zlatni“, Suzane Jovanović „Tetovaža“ i mnoge druge. Čak je i za sebe uradio pesme „Medeni kolači“ i „Giljam dade“. Pored brojnih pjesama, Saša je je uradio i novogodišnje pjesme koje su se godinama puštale u novogodišnjoj noći na TV Pink.