NIKOGA NE ZANIMAJU: Tri pseće lešine već 20 dana leže u dvorištu zeničkog Centra za socijalni rad

PsecelesineZenica

Tri pseće lešine već 20-ak dana leže u dvorištu zeničkog Centra za socijalni rad. Toliko vremena zaposleni u ovoj ustanovi pokušavaju riješiti problem. Obavijestili su policiju, inspekcije, komunalna preduzeća, Veterinarsku stanicu i Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja Šapa.

NA MNOGOBROJNE POZIVE NADLEŽNIM, REAGOVALA SAMO POLICJA

Uposlenici ove ustanove 20 dana bezuspješno pokušavaju doći do nadležnih koji će ukloniti izvor smrada i zaraze. Danas su o tome obavijestili i medije, u nadi da će neko ovaj problem konačno riješiti. Na poziv je reagovala jedino policija.

ALBA SE OGRADILA OD OVAKVIH SITUACIJA

Radnici Albe ne intervenišu u ovakvim situacijama, s obzirom na potrebu da se lešine propisno zbrinu. U udruženju Šapa također su se proglasili nenadležnim, a nisu urodili plodom ni pozivi veterinarskoj i komunalnoj inspekciji.

UGINULI PSI HRANA PSIMA LUTALICAMA KOJI NIKOME NE DOZVOLJAVAJU PRILAZ

Problem je i grupa pasa lutalica koja nikome ne dozvoljava prilaz tijelima u poodmakloj fazi raspadanja. Najjezovitije je to što su uginuli psi hrana ostalima i činjenica da se ne zna uzrok njihova uginuća, upozoravaju uposlenici Centra za socijalni rad.    

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE