Nikšić najavio pospremanje unutar SDP-a

2 425

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić potvrdio je večeras za TVSA da će na čelu Kantonalnog odbora SDP Sarajevo doći do promjene.

Kazao je da će na sjednici Predsjedništva ove stranke naredne sedmice analizirati izbore pa će doći, kako je rekao, do pospremanja i raspuštanja određenih organizacija i organa tih organizacija i u KO SDP Sarajevo i u drugim sredinama u kojima se pokazalo da već godinama postižu iste rezultate, tavore ili padaju s rezultatom.

Kadrovska osvježenja

– Želimo 2022. godine biti, a i ovako smo najjača opoziciona partija u BiH, stranka koja je druga u FBiH i učinit ćemo sve da u onim sredinama gdje se prepoznalo da moramo napraviti veći iskorak poput Sarajeva, Zenice, Bihaća, većih centara, Travnika, napraviti određene kadrovske promjene, dovesti neka kadrovska osvježenja, uvesti neke ljude koji bi trebali da budu neko novo lice.

Svakako da to ne znači da ćemo bilo koga šikanirati, otjerati, rastjerati. Ljudi ostaju dio tima, dio te priče ali na neke stvari nam ukazuju građani i glasanjem – kazao je Nikšić.

Nije se žurilo

On je istakao da se nije žurilo sa “pospremanjem” s obzirom na to da su bile u toku aktivnosti sa imenovanjem vlada, izbori u Mostaru i sva dešavanja nakon izbora.

Podsjećamo da je na čelu KO SDP-a Sarajevo Damir Mašić.

Avaz