Nikšić: Nije bilo prevare, pogriješio sam

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je da u ponedjeljak partneri trebaju sjesti i donijeti odluku da li da podrže ili ne rukovodstvo Federacije BiH i da li će podržati SDA-ovog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH Refika Lendu. Dodao je kako će se u vezi svega ovoga razgovrati i sa partnerima iz međunarodne zajednice, prenosi N1.

Nikšić je kazao kako je danas obavijestio partnere da je dopušteno kantonalnim organizacijam SDP-a da razgovaraju sa svim partnerima kako bi se formirala vlast. “To ništa ne implicira da smo se nešto dogovorili sa nekim”, jasan je bio lider SDP-a.

Nikšić je priznao da je napravio grešku jer sa partnerima iz “Osmorke” nije potpisan sporazum, nego se sve zasnivalo na “dogovoru”.

“Rekao sam vrlo jasno da niko nikom nije ništa obećao i u tom smislu nije bilo prevare, ali da je bilo razgovora i da se trebalo ispoštovati šta smo mi uradili, da nam daju podršku… Mi smo bili korektni. Vrlo je jasno da je Damir Marjanović izabran glasovima “Trojke” i da se onda trebao ispoštovati dogovor. Moja greška je što nismo potpisali”, zaključio je Nikšić, prenosi N1. 

ČITAJ JOŠ:  Nesuglasice u koaliciji zbog OSA-e: Konaković, Čampare i Radončić protiv imenovanja Almira Džuve, Nermin Nikšić i Kemal Ademović insistiraju na njegovom imenovanju!
GODISNJICA
MARKETING