Nikšić: U BiH treba objaviti rat korupciji i kriminalu, onda SNSD, SDA i HDZ gube

2 32
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić reagovao je na posljednja dešavanja, posebno na izjave lidera nacionalnih stranaka, prijetnje podjelom države i ratom.

– Nekada sam, povodom njegovog napada na tadašnjeg ministra obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo Emira Suljagića i prizivanja Sarajevskog proljeća po uzoru na Arapsko, poručio tadašnjem Reisu Ceriću da ukoliko on to priželjkuje Bosni i Hercegovini, njemu želim da ga doživi u svojoj kući.

Ne treba Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP BiH, advokat, ali je današnja reakcija nekadašnjeg reisa “pucanj” u multietničku Bosnu i Hercegovinu.

Njegova reakcija nije “pucanj” niti stavljanje mete samo na Vojina Mijatovića, već na sve Vojine, sve one koji ne pristaju da ih dijele po tome kako se zovu, da li se i kojem Bogu mole ili uopšte ne mole.

Nedavno je slično napadnut od SDA jurišnika Igor Stojanović, danas Vojin, ko je sljedeći i da li će se završiti samo na verbalnim uvredama ili će neki jurišnik poželjeti da ode korak dalje u ovim ksenofobnim prijetnjama?

Naravno da ćemo mi u SDP-u po svaku cijenu braniti pravo svakog Vojina, Vesne, Igora, Ivana, ali i Jasne, Jasmina ili Benjamine da ima pravo na svoje mišljenje i da zbog toga neće biti izloženi uvredama i prijetnjama ili sutra fizičkim napadima.

Zato povodom posljednjeg sluđivanja javnosti novim virtualnim ratovima između koalicijskih partnera i skretanje pažnje sa stvarnih životnih problema građana želim javno pozvati lidere vladajućih stranaka koji su se otcijepili od naroda da stanu na čelo rata protiv pandemije i da povedu građane Bosne i Hercegovine u masovno cijepljenje.

Cijepljenje je nužno da bi se narod spasio, a otcjepljenje fiktivna priča od koje nema koristi, kao ni od besmislenog pričanja o predvođenju naroda u rat. Rat je prošao i ko se borio, borio se.

To što su neki propustili priliku pa bi sada da to kompenzuju virtualnim junaštvom je njihov problem, a ne problem građana. U Bosni i Hercegovini treba objaviti rat korupciji i kriminalu, siromaštvu, nezaposlenosti.

U takvom ratu gube SNSD, SDA i HDZ, a pobjeđuje država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani.

Objava Nermina Nikšića