Nikšić uoči današnjeg sastanka trojke, HDZ-a i SNSD-a: Nadam se da smo svakim razgovorom bliži dogovoru

Nikšić uoči današnjeg sastanka trojke, HDZ-a i SNSD-a: Nadam se da smo svakim razgovorom bliži dogovoru

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku uoči današnjeg sastanka lidera stranaka trojke sa HDZ-om i SNSD-om.

– Ne može svaki razgovor završiti konačnim dogovorom ili potpisanim sporazumom. Ali se nadam da smo svakim razgovorom bliži dogovoru. Nemojte ocjenjivati pojedinačne korake, ocjenjujete ono što postignemo ili ne postignemo. Dogovor je još teže postići u okrilju populizma koji je skoro potpuno poklopio političku scenu.

Prvi značajniji ispit vladajuće koalicije imamo u martu. Tada će se vidjeti da li smo i koliko bili uspješni. Taj ispit ćemo položiti samo ako postignemo dogovor oko zakona bitnih za jačanje pravne države. Nije bitno koliko puta ćemo morati sjesti i voditi teške pregovore, ali ćemo to raditi sve dok ne postignemo kompromis. Jako je bitno da usvojimo zakone koji su bitni za otvaranje pregovora sa EU, a što je još važnije, koji će ojačati pravosudni aparat u BiH kako niko ne bi bio iznad zakona.

Ono što građani treba da znaju je da nijednim dogovorom nećemo umanjiti ili ukinuti prava niti jednog građanina i niti jednog naroda. A upravo time se najviše manipulira u javnosti. Mi izdati nećemo, niti od drugih tražimo da izdaju. Za SDP je svaki pedalj Bosne i Hercegovine podjednako važan, za nas su svi građani Bosne i Hercegovine podjednako važni i borimo se za svakog od njih – naveo je Nikšić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE