Portal 072info

Njegujte vašu kosu tokom zime

lijepa kosa

Tokom zime mnogo toga je bitno za naš organizam, kao i za njegovu njegu. Tokom hladnih dana, niske temperature izuzetno utiču na kosu, pa joj je isto tako potrebna i velika količina njege.

Izuzetno je važno kupiti kvalitetan šampon i regenerator kako bi očuvali kosu zdravom i sjajnom. Zbog hladnih vjetrova, ali i snijega zimi kosa i tjeme postaju suhi. Kosu je potrebno prati dva puta sedmično i pri tome koristiti toplu vodu kako bi se postigla maksimalna hidratacija.

Regenarator za kosu se mora koristiti, a potrebno ga je nanijeti svaki put kada perete svoju kosu. Međutim, nanosite ga isključivo na kosu, a ne na tjeme. Time ćete postići sjaj i spriječiti pucanje kose, ali i sam kvalitet kose će vam se poboljšati, te će vam kosa biti dosta jača.

Izbjegavajte sušenje kose fenom, jer kako stručnjaci ističu najbolje ju je sušiti na prirodan način. Ako koristite fen, nemojte previše isušivati kosu jer ćete je oštetiti. Dobro je koristiti “hladni” mod koji je blaži prema kosi, ali i zahtijeva više vremena.

Ono što je dosta važno i za vaše zdravlje jeste da ne izlazite na zrak mokre kose, jer hladno vrijeme može zamrznuti vlasi, što dovodi do pucanja.

Podijelite članak