Njemačka premašila četiri miliona slučajeva zaraze od početka pandemije

njemacka
FILE PHOTO: People queue to receive a vaccine against the coronavirus disease (COVID-19), during a night of vaccinations with music, at the Arena Treptow vaccination centre in Berlin, Germany, August 9, 2021. John Macdougall/Pool via REUTERS
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Njemačka je premašila četiri miliona slučajeva zaraze koronavirusom, prema podacima koje je u nedjelju objavio Institut Robert Koch (RKI).

Od početka pandemije prijavljena je 4.005.641 infekcija, iako se smatra da je broj veći jer mnoge infekcije nisu zabilježene. Ukupan broj umrlih je 92.346.

Sedmodnevna stopa učestalosti zaraze koronavirusom ponovno je porasla u nedjelju dosegavši 83,1, gotovo 10 bodova više nego prije samo sedmicu dana.

Zemlja je odustala od korištenja prvenstveno sedmodnevne stope incidencije za određivanje mjera za suzbijanje zaraze, uzimajući u obzir stope prijema u bolnicu, kao i druge faktore.

RKI je u petak objavio da broj hospitaliziranih pacijenata zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika iznosi 1,83 na sedmičnom nivou. Poređenja radi, krajem decembra ta se brojka kretala oko 15,5.

Međutim, državna granična vrijednost u kojoj se situacija treba smatrati kritičnom nije predviđena za incidenciju hospitalizacije, između ostalog i zbog velikih regionalnih razlika, javlja dpa.

GODISNJICA
MARKETING