Njemačka ugasila sve kamere na autoputevima: Ovo je razlog

Njemačka ugasila sve kamere na autoputevima: Ovo je razlog

Sve cestovne kamere na njemačkim autoputevima su nedostupne za javnost, ali su navodno i dalje u potpunosti ispravne.

Svi korisnici njemačkog Autobahna koji žele provjeriti stanje na cestama putem web kamera to više ne mogu učiniti. Pritom se ne radi ni o kakvom kvaru ili hakerskom napadu, već o sigurnosnom razlogu.

Naime, iz njemačkog ministarstva saobraćaja kažu kako je ova odluka posljedica trenutnih događaja u Europi, piše Index.

Prema informacijama koje je dao glasnogovornik Ministarstva prometa pokrajine Baden-Württemberg kamere nisu isključene, već se samo slika do daljnjega ne objavljuje na internetu.

Što se korisnika tiče, usluga pregledavanja prikaza kamera je nedostupna, što je u načelu isto kao da su sve kamere do daljnjeg ugašene.

Njemački mediji pretpostavljaju kako je razlog gašenja kamera prvenstveno sigurnosni. Time se želi prikriti kretanje vojnih i humanitarnih konvoja autocestom, odnosno ukloniti bio kakva mogućnost da informacija o njihovom položaju bude zloupotrebljena.

Autoceste se trenutno koriste za transport humanitarne pomoći prema Ukrajini, ali ih koristi i NATO koji trenutno prevozi trupe i opremu prema istočnim granicama Saveza.

Kad su pak u pitanju autoceste u Austriji, one su sve i dalje u funkciji te su snimke dostupne na internetu. Možete ih pratiti na sljedećem linku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica