Portal 072info

Njihova najbolja odluka: Prodali sve što su imali i otišli s djecom na putovanje oko svijeta

Screenshot 5 820
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Katie Skelton  i suprug Paul  dolaze iz Velike Britanije u kojoj su zasnovali porodicu i pokrenuli poslove.

Nedavno su odlučili prodati sve nekretnine i sve stvari koje posjeduju te zajedno s djecom Amber i Williamom otići na put oko svijeta. Još prije dvije godine ovaj par došao je na ideju da krenu putovati s djecom, htjeli su im pružiti tu priliku koju oni nisu imali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Bilo nam je dosta toga da radimo stvari koje se od nas očekuju, rad po 12 sati dnevno i briga oko djece. Htjeli smo nešto drugačije.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Katie je uzela pauzu od posla dok je Paul morao dati otkaz. Prodali su kuću, dva automobila, namještaj i većinu dječjih igrački i odjeće. Ostali su im madraci, posteljina, zimska odjeća i fotoalbumi koje su odnijeli kod roditelja.

“Ipak, ovo je bila prilika koja se događa jednom u životu. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prodali sve stvari. Amber je plakala za nekim igračkama, pa smo se osjećali malo krivima, ali sada je sve u redu”, kaže Katie.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cijeli situaciju olakšala je i činjenica da djeca još uvijek nisu pohađala školu, kćer je imala 3 godine, a sin jednu. Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene,  neki su mislili da sav trud oko karijere ‘bacaju u vjetar’, a drugi su bili uzbuđeni zbog njih. Proputovali su Istočnu obalu Amerike, Kanadu, Kostariku, Floridu, Havaje, Australiju, Novi Zeland, Mauricijus i Pariz.

U svim zemljama odsjedali su u apartmanima. Posjetili su Disneyland, plivali s morskim psima i kornjačama, vidjeli razne planine, plaže i oceane. Nažalost, dogodile su se i neke manje lijepe situacije. Jednom je Williama ugrizla škorpija, nekada su djeca znala biti nervozna, Paul i Katie bi se posvađali, a zbog koronavirusa morali su se vratiti tri mjeseca ranije kući. Bez obzira na sve situacije, kažu kako ih je putovanje oko svijeta zbližilo i povezalo kao porodicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME