Noć u kućici na drvetu u Indoneziji s pogledom koji oduzima dah košta samo 33 eura

Nusa Penida je zapanjujući otok koji se nalazi jugoistočno od Balija na kojem putnici koji ne vole masovni turizam mogu provesti odmor iz bajke. Preko Airbnbja na ovom otoku za 33 eura možete unajmiti kućice na drvetu i priuštiti sebi odmor koji zaslužujete. Kućice na drvetu nazvane su “Rumah Pohon” i pružaju nevjerovatan pogled na okolinu pa se fotografijama možete pohvaliti i na društvenim mrežama. Prilikom rezervacije nije moguće odabrati u kojoj kućici želite boraviti, jer se rezervacije određuju na osnovu vremena i raspoloživosti no kada dođete dobijete jednu od te tri.

Kućice su skromno uređene, no dobijete sve što vam je potrebno – krevet za dvije osobe i mali ormarić s ventilatorom. Kućica ima prozor i balkon, a kupatilo i wc zajednički su za sve tri kućice.

Recenzije za ove tri kućice uglavnom su pozitivne, a gosti ne kriju svoje zadovoljstvo opisujući to kao iskustvo koje će pamtiti cijelog života. No ima i onih koji su nisu bili oduševljeni, jer im je smetalo što se kuća nalazi u brdu ili što je bilo previše kukaca.

Klix.ba

Prethodni članakŠkaljo: Moj grad zna iskazati poštovanje za one koji su se trudili da ga steknu!
Sljedeći članakSRAMOTNO: Više od mjesec haosa na Bulevaru u Zenici, nadležni šute!