Nokia predstavila prvi tablet

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nokia-Lumia-2520

Finska kompanija Nokia predstavila je danas šest novih mobilnih uređaja, među kojima i svoj prvi tablet računar, piše Wall Street Journal. Nokia očekuje da smatrfoni sa velikim ekranom koji su danas predstavljeni, budu konkurencija uređajima južnokorejskog Samsunga.

Tablet “Nokia lumia 2520” sa desetoinčnim ekranom radi na platformi “Windows RT”, koji je specijalna verzija operativnog sistema (OS) “windows 8” za uređaje koji koriste procesore ARM holdings.  Tablet podržava tehnologiju bežične veze četvrte generacije LTE, a njegova maloprodajna cijena biće 499 dolara. Uređaji “lumia 1520” i “lumia 1320” imaju šestoinčne ekrane i pozicionirani su kao phableti – hibrid telefona i tableta. Oba modela phableta također koriste OS “windows”. Najskuplji model “lumia 1520”, opremljen kamerom od 20 megapiksela, naći će se u prodaji već u ovom tromjesečju, a njegova cijena biti će 749 dolara. Osnovni model “lumia 1320” ima manju rezoluciju i slabiji procesor i koštati će 339 dolara. Taj model namijenjen je tržištima u razvoju, posebno Kini, Indiji i Vijetnamu. Nokia je također predstavila tri smartfona linije Asha po cijeni ispod 100 dolara.

GODISNJICA
MARKETING