Portal 072info

Normalizacija grijanja od petka

JP GRIJANJE ZENICA

Tokom prethodne noći normalizovana je isporuka toplote u Zenici,ali će iznova biti obustavljena danas popodne, kako bi u kompaniji do sutra navečer sanirali kvar na jednom od dva kotla.

Nova redukcija toplotne energije, prema riječima nadležnih iz ArcelorMittal Zenica potrajat će do sutra naveče kada se planira završetak sanacije. U petak ujutro, predvidjaju u JP „Grijanje“, otpočet će proizvodnja toplotne energije sa oba kotla, što znači grijanje bez redukcije. Pojedini objekti i domaćinstva u Zenici isključeni su od jučer iz sistema daljinskog grijanja zbog radova na Glavnoj gradskoj magistrali.

Od jučer su bez ijednog megavata objekti u blizini Trga BiH i obližnjim ulicama, jer su radnici JP “Grijanje” jučer u potpunosti ispraznili instalaciju zbog radova na GGM-u, i to na potezu od Metalurg sitija, cijelom dužinom Školske ulice sa pripadajućim ograncima, zatim zgrade MUP-a, Općine, IK banke, Hrvatskog doma, domaćinstva i poslovni objekti cijelom dužinom  Travničke, te u ulicama Ravan, Zmajevačka, Branislava Nušića, Augusta šenoe, ZavnoBiH-a, fra Ljube Hrgića, Zacarina.

Planiranu obustavu saobraćaja sutra ćemo iskoristiti da postavimo novu instalaciju u toku radnog vremena, a potom ćemo krenuti sa njenim punjenjem, kako bi do petka ujutro kada se očekuje puni rad oba kotla i ovaj dio grada dobio grijanje, pojasnili su u preduzeću “Grijanje”.

rtvze.ba

Podijelite članak