Zastava sa likom zlocinca Mladica na Spasovdanskoj litiji Foto Informer
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Ako želite da znate šta zaista misli vlast Aleksandra Vučića, onda pogledajte naslovnice srbijanskih tabloida, tih glasnogovornika režima, kazao je svojevremeno veliki srpski pisac Filip David.

Potvrđuje se to i ovih dana kada srbijanski talobidi, ali i drugi mediji, oduševljeno slave za genocid pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naravno, takav medijski pristup stvara atmosferu gdje je negiranje genocida i veličanje zločina ne samo dozvoljeno, već čak i društveno poželjno.

Tako je sinoć na jednom vjerskom skupu, Spasovdanskoj litiji u povodu slave Grada Beograda, a koja je počela u 19 sati uz oglašavanje zvona u svim gradskim crkvama, nošena zastava s likom osuđenog zločinca Mladića!

“Veliki broj građana okupio se na Spasovdanskoj litiji povodom slave grada Beograda, a tom prilikom mogle su se videti različite zastave i poruke. Jedna od njih upućena je i komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću”, piše Informer, tabloid blizak vrhu vlasti u Beogradu.

List tvrdi da su “nakon presude Haškog tribunala kojom je srpski general Ratko Mladić osuđen na doživotnu robiju, građani, očigledno revoltirani”, te da su “želeli da mu pruže podršku”.

Litija s likom “novog srpskog sveca”, kako je britanski historičar Noel Malcolm nazvao slično veličanje “balkanskog kasapina” Slobodana Miloševića poslije Gazimestana 1989., krenula je iz Ulice admirala Geprata ispred Vaznesenjske crkve, a po prvi put ju je predvodio patrijarh Porfirije.