Portal 072info

Nosite li masku za spavanje? Ovo su njene prednosti i mane

Screenshot 6 641
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Spavanje je jako važno i kvalitetan san je bitna karika u zdravlju svakog čovjeka. Međutim, veliki broj ljudi pati od nedostatka sna, pogotovo danas u vremenu pandemije, zbog čega posežu za maskama za oči, odnosno maskama za spavanje.

Maske za spavanje odlične su za one kojima je teško zaspati i spavati bez prekida. Ako odlučite isprobati masku za spavanje možda će vam biti potrebno nekoliko noći da se naviknete na nju. Jedina njena mana je to što bi vam moglo biti teže da se razbudite ujutro.

Naime, vaš mozak počinje oslobađati hormone koji su zaduženi za razbuđivanje tijela onda kada svjetlost počne dopirati do stražnjeg dijela vašeg oka. S obzirom na to da, ako nosite masku za spavanje, svjetlost ne dopire do vaših očiju, postupak razbuđivanja mogao bi potrajati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Maske za spavanje mogu vam pomoći i ukoliko patite od suhoće očiju. Iako ne pomažu u zadržavanju vlage, one mogu zaustaviti protok zraka izvana i spriječiti da vam dodatno isušuje oči. One će vam, isto tako, pomoći u tome da izgledate odmornije jer ćete bolje spavati ako ih nosite.

Zanimljivo je i to da postoje maske za spavanje koje imaju aromaterapijska svojstva. One sadrže mirise poput lavande ili kamilice koji pomažu u smirivanju i smanjuju osjećaj stresa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME