Portal 072info

Nova jeziva opcija Facebooka: Uživo se prati gdje se nalazite

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

facebook590-1363783644

Opcija Nearby Friends nije obavezna, a omogućuje nam da vidimo ako se u blizini nalazi neki od naših prijatelja, koji ju je također uključio. Sad stiže samo u SAD.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Facebook je lansirao novu opciju Nearby Friends, koja nije obavezna, a praćenje drugih ljudi podiže na sasvim novu razinu.

Kako telefoni uvijek znaju gdje ste, sada, ako želite, Facebook će vašim prijateljima dati do znanja da se nalazite blizu njih. Isto tako, ako ste došli u blizinu nekog od prijatelja, aplikacija će vam reći gdje se on nalazi.

Nearby Friends, povlači GPS podatke iz mobitela i, kako kažu u Facebooku, pomaže vam otkriti gdje se nalaze vaši prijatelji dok ste u pokretu.

Ako uključite opciju, aplikacija će vam povremeno javljati lokacije ljudi. Možete odlučiti tko smije vidjeti gdje se nalazite, a jednako tako i u bilo kojem trenutku uključiti i isključiti prikaz. To znači i da stvar radi u oba smjera, vaš prijatelj koji ima uključen prikaz toga vidjet će da ste vi u blizini samo ako ste s njim to odlučili podijeliti. Dodali su i mogućnost da svoju lokaciju dijelite do određenog vremena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Opcija stiže na Android i iPhone u SAD-u u sljedećih nekoliko tjedana, no ne navodi se kada stiže i u ostatak svijeta.

24sata.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME