Portal 072info

Nova mafijaška prijetnja Amiru Zukiću: Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja!

Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA koji je uhapšen i optužen u predmetu „Bosna“, upućene su nove mafijaške prijetnje smrću, ovog puta u Pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Zenici, saznaje „Dnevni avaz“.

Janjeća glava

Nove prijetnje Zukiću upućene su prije nekoliko dana, odnosno, uoči utorka, 13. juna, kada je počelo saslušanje prvih svjedoka optužbe. Kako saznaje naš list, nove prijetnje Zukiću uputio je jedan od zatvorenika ove ustanove.

Kako nam je preneseno, zatvorenik je Zukiću poručio: „Ti si trebao završiti onako umjesto ubijenog konja“, aludirajući na životinju koja je nedavno brutalno likvidirana na Zukićevom imanju, uz ostavljene krvave mafijaške poruke i tragove.

Ahmed Žilić, Zukićev advokat, potvrdio nam je jučer ovu informaciju, ali nas je uputio na Upravu KPZ-a Zenica, kojoj je, kako je rekao, sve prijavljeno. No, direktor Hidajet Jabandžić bio je jučer nedostupan za komentar.

Nova prijetnja samo je jedna u nizu mafijaških poruka koje Zukić i njegova porodica dobivaju u posljednje vrijeme. Ubijen mu je i jedan pas, a drugi je osakaćen. Za retrovizor njegovog automobila okačena je i kesa u kojoj je bila janjeća glava.

Saznajemo da Zukiću nije poznat zatvorenik koji mu je uputio ove prijetnje. Prijetnja mu je upućena na način da je zatvorenik iskoristio nesmotrenost policajaca i prišao Zukiću. Odmah su reagirali i čuvari koji su, kako nam je preneseno, profesionalno i korektno obavili svoj posao.

Ko se boji

I ove ozbiljne prijetnje ukazuju na to da su špekulacije, prema kojima pojedinci iz SDA šalju poruke sekretaru stranke, koji očito zna previše te da dobro razmisli šta će i kako govoriti tokom procesa, svakim danom sve utemeljenije. Očigledan strah od toga da će Zukić progovoriti o tome šta sve zna o crnim fondovima i izbornim krađama u režiji SDA unio je pometnju među rukovodstvo ove političke partije. Sve ovo potvrđuje da uistinu postoji državna mafija, koja će učiniti sve da sakrije tragove svog kriminala, korupcije ili politički motiviranih ubistava!

Poslije pet mjeseci dozvoljena posjeta

Zanimljivo je da je Zukićevoj užoj porodici tek nakon pet mjeseci dozvoljena posjeta u KPZ Zenici, kao i pravo da može ostvariti telefonske pozive. Zukić je jedan od rijetkih pritvorenika koji su imali ovako stroge pritvorske mjere, a ukinute su mu tek nakon što je Ustavni sud BiH potvrdio da mu je povrijeđeno pravo na porodični život.

Avaz.ba

Podijelite članak