NOVA PJESMA BUBE KORELIJA PLAGIJAT?! Evo koji svjetski hit je “kopirao”

buba k

Nije dugo trebalo da neko primeti da je “Gluh i nijem” plagijat i da ga prijave

Pjesma Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Koreli “Gluh i nijem”, skinuta je sa Jutjuba zbog plagiranja! On je za svoj singl, koji je objavio na proljeće ove godine, uzeo muziku svjetskog hita “Roses” (Imanbeck Remix), koji je objavio Saint JHN, a koji je u prethodnom periodu bio na prvom mjestu na svjetskim top-listama.

Nije prvi put da se sarajevski reper i njegov prijatelj Džala Brat nađu na udaru zbog nepoštovanja tuđih autorskih prava. Buba je vjerno plagirao ovu pjesmu, pa čak u njoj pominje više puta “ruže”, kao što se to spominje i u originalu. Inače, originalnu verziju je prije godinu dana objavio reper Saint JHN, ali Koreli u opisu na Jutjubu to nije naveo. Bez problema je potpisao sebe kao autora i doveo u zabludu svoje fanove, prenosi Kurir.

Ali, s obzirom na to da je strana verzija numere veliki svjetski hit, nije dugo trebalo da neko primijeti da je “Gluh i nijem” plagijat i da ga prijave.

Podsjetimo, Buba i Džala su se i ranije posluživali tuđim radom, pa su pjesme koje su uradili za Maju Berović takođe skinute sa Jutjuba. Reč je o hitovima “Balmain”, “Sama” i “Vip”, a za koje je dala oko 30.000 evra. Pravi autori tih kompozicija podnijeli su tužbe Jutjubu zbog krađe autorskih prava i dok Buba i Džala ne dokažu da su oni napisali pjesme, biće zabranjeno njihovo emitovanje na toj platformi.