Nova sezona škola sambe na OBN TV

Brazilski ples vatrenog ritma, Sambu  od nedjelje, 14.02.2016. možete ponovo da učite sa Anny Alves na OBN TV.

Avantura može da počne! Zvukovi sambe, najpopularnijeg brazilskog plesa, od 14.02.2016. će ponovo se čuti na svakom koraku, jer na male ekrane OBN televizije dolazi škola sambe sa profesionalnom brazilskom plesačicom sambe, Anny Alves.

Atraktivna Anny je djevojka koju ste zavoljeti. Podsjećamo, ona dolazi iz Brazila, tačnije iz grada Salvador Bahije. U ovom gradu je nastao ples „baiao“ kao jedan od tri oblika sambe. Baiao je više sentimentalan ples, lakši, sporiji oblik sambe u tužnom stilu. Karneval Salvador da Bahia je, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najveća zabava na svijetu.

Samba ima veoma upečatljive i raznolike ritmove koji su sastavni dio svake pjesme, što obogaćuje muziku i donosi uzbuđenje prilikom slušanja. Često se naziva i “južno-američki valcer”, jer sadrži podizanje i spuštanje, što su pokreti vični valceru.

Iako nama ovaj ples nije u krvi teško mu je odoljeti, tako da je sigurno da će brazilski zvukovi veoma brzo pred male ekrane privući ne samo djevojke već i muškarce, koji će uz ritmove sambe sa očaravajućom Anny zaplesati prve korake ovog plesa koji na prvu osvaja svojim razigranim notama.