Portal 072info

Nova verzija Androida se zove KitKat

kitkat-android-4-4-01Nova verzija Googleovog operativnog sistema Android 4.4 zvati će se KitKat. To je potvrdio stariji potpredsjednik kompanije Google Sundar Pichai na svojim Google+ i Twitter profilima, prenosi portal bug.hr.

Uz to, kompanija je na web-stranu za Android developere postavila prikaz svih dosadašnjih verzija Androida. Riječ je o sljedećim verzijama sistema – Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0), Froyo (2.2), Gingerbread (2.3), Honeycomb (3.0), Ice Cream Sandwich (4.0), te Jelly Bean (4.1-4.3). Svaka verzija je nazvana prema nekoj poslastici, pa se već unaprijed znalo da će ime sljedeće verzije biti neki slatkiš koji počinje slovom K.

Na osnovu glasina, pretpostavljalo se da će nova verzija nositi ime voćne pite od limete odnosno Key Lime Pie. Međutim, nije uzeto u obzir partnerstvo koje je Google, u novembru prošle godine realizovao sa Nestl najvećim svjetskim prehrambenim proizvođačem i vlasnikom branda KitKat.

Prema BBC-u, više od 50 miliona KitKat čokoladica promovisati će Android maskotu na 19 tržišta svijeta, uključujući velika tržišta Brazila, Rusije, Indije i Japana.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box